• Prírodovedné workshopy
          • Prírodovedné workshopy

          • Tak to tu ešte nebolo:-)

            29.10. 2018 sa naša škola - II. stupeň "premenila" na výskumnícke pracovisko.

            Na 1. poschodí v trakte A sa konali workshopy z informatiky, chémie a matematiky.

            2. poschodie "vládlo" biológiou, geografiou, fyzikou.

            Žiaci sa mohli vystriedať pri logických úlohách z matematiky, v chemickom laboratóriu si mohli robiť malé pokusy..., v informatike sa učili hľadať informácie, ktoré následne spracovávali. Z biológie skladali papierovú kostru, skúšali svoje zmyslové orgány..., z fyziky sa zapojili do interaktívnej vedomostnej súťaže + p. učiteľ predvádzal pokusy z fyzikálnej praxe..., z geografie tiež interaktívne "cestovali" po celom svete.... . Všetky aktivity sa ani nedajú vypísať, ale určite sa zapísali do mysle našich žiakov.

            Len tak ďalej:-)

            FOTOALBUM

        • Slávnostné prijatie prvákov
          • Slávnostné prijatie prvákov

          • Slávnosť sa konala 22.októbra, v deň, keď celá škola oslavovala svoju patrónku sv. Uršuľu. Táto slávnosť sa konala prvýkrát v histórii našej školy.

            Sr. Jana Pavla Lalíková, triedna učiteľka 5.A sa so svojimi žiakmi pripravovala na deň D veľmi tvorivo. Nielenže vlastnoručne pripravovali slávnostnú bránu, cez ktorú mali prváčkovia jednotlivo prejsť, ale aj našu hornú telocvičňu premenili na milú sálu peknou výzdobou. 

            Na začiatku programu sme všetci zaspievali Hymnu k sv. Uršuli, potom sa prihovorila sr. Samuela Harmáčková - provinciálna predstavená sestier Uršulínok s video prezentáciou o reholi a uršulínskych školách vo svete. Aby to nemali naši najmenší jednoduché, museli sa zapojiť v troch vtipných súťažiach, ktoré pripravili piataci. Okrem detí sa v poslednej súťaži zapojili aj rodičia. 

            Po súťažiach, kde ukázali svoju šikovnosť sa predstavili krátkym programom, ktorý bol pokračovaním príjemnej a rodinnej atmosféry. 

            P. riaditeľka bola vyzvaná, aby verejne prehlásila, že deti sú schopné pokračovať v štúdiu na našej škole a po tomto prehlásení zložili naši prváci sľub.

            A až potom prišla slávnostná časť programu a to dekorovanie chlapcov a dievčat. Dievčence dostali modrú štólu so znakom Serviam a chlapci modrú kravatu. P. riaditeľka odovzdala pamätnú listinu na tento vzácny okamih každému osobitne.

            Posledný bod programu bol asi najmilší. Bolo to bohaté pohostenie a voľná zábava s rozhovormi.

            Fotogaléria

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 19. októbra 2018 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry. Súťaže sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka. Prvé miesto a postup do okresného kola získala Olívia Trnkova, žiačka 8.A triedy. Druhé miesto obsadila Simona Stahlová z 9.A triedy a na treťom mieste sa umiestnila Lívia Krajňáková z 8. A triedy. Víťazkám blahoželáme a Olívii držíme palce v okresnom kole súťaže.

        • Informácie ŠKD
          • Informácie ŠKD

          • Platby za ŠKD budú evidovať pani vychovávateľky. Z tohto dôvodu je potrebné im poslať doklad o zaplatení ŠKD - vytlačené potvrdenie. Týka sa to všetkých platieb, aj zrealizovaných, od septembra 2018.

        •  Putovný pohár sv. Uršule
          • Putovný pohár sv. Uršule

          • 19.10. 2018 sa v našej škole konal turnaj s názvom Putovný pohár sv. Uršule. Je to už tradičná športová súťaž medzi žiakmi uršulínskych škôl na Slovensku. V tomto roku sa ku slovenským uršulínskym žiakom pridali chlapci a dievčatá z uršulínskej školy v Olomouci. Dievčatá sa zoznámili pri hre vybíjaná a chlapci si vyskúšali rýchlosť a tímovú hru vo florbale. Súťaže sa zúčastnili dve družstvá zo ZŠ s MŠ sv. A. Merici v Trnave, dve družstvá Gymnázia A. Merici v Trnave, dve družstvá Gymnázia sv. Uršule v Bratislave, dve družstvá zo ZŠ sv. Voršily Olomouc a jedno družstvo zo ZŠ s MŠ sv. Uršule v Bratislave.

            Oba poháre a zlaté medaily "odcestovali" do Trnavy na ZŠ s MŠ sv. Angely Merici.

            Naši chlapci si odniesli bronzové medaily za hru vo florbale. 

            Viac info vám "povie" fotoalbum.

            Fotogaléria

        • Milión detí sa modlí ruženec
          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Svetová katolícka nadácia Kirche in Not každoročne vyzýva k účasti na celosvetovej akcii „Milión detí sa modlí ruženec“. Na celom svete sa v nedeľu 18. októbra o 9.00 hod. spojilo milión detí všetkých vekových kategórií

            v modlitbe ruženca. Ako oznámila nemecká nadácia, tento rok bude úmyslom modlitby: „Pokoj a jednota v srdciach všetkých ľudí na svete“. 

            Naša škola bola poctená tým, že modlitbu ruženca sa naši žiaci modlili v priamom prenose TV LUX. Okrem týchto žiakov sme sa modlili v školskej kaplnke, v triedach a tak sme sa spojili s celým svetom a dôverujeme myšlienke sv. pátra Pia: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.“

            Fotoalbum 

        •  DUCHOVNÁ  ADOPCIA  SESTIER URŠULÍNOK- október mesiac úcty k starším
          • DUCHOVNÁ ADOPCIA SESTIER URŠULÍNOK- október mesiac úcty k starším

          • Október je bohatý mesiac na rôzne aktivity, spomienky...

            V októbri sa modlíme ruženec, no v októbri si pripomíname našich starších. Sú dôležití. Bez nich by nebolo dneška. Na to by sme nemali zabúdať.

            "My, deti na 1.stupni ZŠ, nechceme zabudnúť  a chceme si viac uctiť a spoznať sestry uršulínky, ktoré už majú pokročilý vek."

            Aspoň v októbri si ich deti v 1.-4.ročníku  DUCHOVNE ADOPTUJÚ. Denne sa za ne modlia, ďakujú za všetko, čo v namáhavom živote museli zvládnuť. Prosia, aby mali požehnaný každý deň a dokázali v ňom prekonať všetko, čo im prinesie: aj bolesť – aj radosť.

            Deti 1.-4.roč. ZŠ s MŠ sv. Uršule sú s nimi a majú ich vo svojich srdciach...

            Fotoalbum

        • Pozvánka na piatkové sv.omše
          • Pozvánka na piatkové sv.omše

          • Milí žiaci, učitelia, rodičia,

            pozývame vás na "každopiatkové" sv. omše o 7.10 hod. do školskej kaplnky. Je to čas, kde sa spolu modlíme-chválime a prosíme Pána za naše rodiny, triedy, priateľstvá.

            Tešíme sa, že sa pripojíte k nám.

            Fotoalbum

             

        • Noc výskumníkov
          • Noc výskumníkov

          •       Dňa 28.9.2018 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili festivalu v Starej tržnici pod názvom Noc výskumníkov.

                 Obsahom podujatia boli rôzne interaktívne prezentácie výskumníkov a inovátorov z rôznych oblastí a to formou vedeckých stánkov, zaujímavých prednášok, kreatívnych workshopov, diskusií...

                 Festival žiakov veľmi zaujal a okrem vedomostí si odniesli domov aj rôzne darčeky, ktoré vyhrali v rôznych súťažiach.

              Tešíme sa, že túto  akciu budeme môcť absolvovať aj na budúci školský rok.

             

        • Výstava na Bratislavskom hrade
          • Výstava na Bratislavskom hrade

          • Dňa 7. 9. 2018 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili výstavy venovanej tematike prvej Československej republiky. Žiaci tam mohli vidieť zariadenie školy, domácnosti, či zubárske kreslo. Oboznámili sa aj s tým, ako vyzerala pionierska rovnošata. Žiakov veľmi upútalo aj to, ako vyzerala stará Bratislava, aká bola jej vtedajšia architektúra. Zaujali ich aj plagáta vyvesené  na námestiach počas druhej svetovej vojny, ktoré mali možnosť počas tejto prehliadky vidieť. Žiakom sa táto výstava veľmi páčila a obohatila ich o nové poznanie našich dejín.