• Koncoročný výlet 7.A
          • Koncoročný výlet 7.A

          • V piatok 22.6. sa trieda 7.A vybrala na koncoročný výlet do Viedne. Vlakom sme sa odviezli na hlavnú viedenskú stanicu Hauptbahnhof. Odtiaľ sme sa metrom presunuli k zámku Schönbrunn. Okrem nádhernej záhrady a fontán sme obdivovali aj panorámu Viedne. Ďalšou zastávkou bolo námestie Karlsplatz.

            Hlavným bodom výletu ale bola návšteva zábavného parku Prater. Hneď pri vstupe si niekoľko odvážlivcov kúpilo lístky na horskú dráhu. Výskanie našich žiakov bolo počuť až ku konečnej stanici malej železničky Liliputbahn. Okrem horskej dráhy sme vyskúšali autodrom, retiazkový kolotoč na veži Praterturm, bláznivú Speed Wave, ale najakčnejšou atrakciou bol tzv. Boomerang.  Z Pratru sa nám ani nechcelo odísť, ale ešte náš čakala prehliadka stredu mesta.

            Po krátkej návšteve Dómu sv. Štefana sme si uvedomili, že sme poriadne unavení, a tak sme sa metrom odobrali na hlavnú stanicu, kde na nás už čakal vlak do Bratislavy.

            Na spiatočnej ceste sa ozývali hlasy, že podobnú akciu treba v budúcnosti zopakovať.

          • Naše Mesto 2018

          • Po roku opäť zavítali na našu školu dobrovoľníci. V piatok 8.6.2018 v rámci celoslovenskej dobrovoľníckej aktivity „Dnes mám rande s naším mestom“ prišlo     11 usmievavých a dobre naladených dobrovoľníkov z bratislavských firiem, ktorí spolu s koordinátormi a niektorými rodičmi našich žiakov pomáhali vynášať do veľkokapacitného kontajnera pred školou staré a nepotrebné veci z kabinetov, zo skladových priestorov a z priestorov, ktoré sa následne začali rekonštruovať na účely rozšírenia materskej školy. Energiu si počas práce dopĺňali pripraveným občerstvením, kávou, koláčikmi, a taktiež výborným obedom. Lúčili sme sa s pocitom dobre vykonanej práce a s nádejou, že sa o rok opäť stretneme.

        • Varenie na hodine techniky 14.6.2018
          • Varenie na hodine techniky 14.6.2018

          • Vo štvrtok, 14.júna 2018, si dievčatá z 5.A na hodine techniky vyskúšali svoje zručnosti vo varení alebo v pečení.

            Pod vedením pani učiteľky pripravovali mafiny, ovocie v čokoláde, čokoládové sušienky a cestoviny.

            Na záver hodiny svoje výtvory spoločne zjedli a samozrejme sa medzi sebou podelili.

            FOTOGALÉRIA

        • Slávnosť prvého sv. prijímania
          • Slávnosť prvého sv. prijímania

          • Naša škola je miestom, kde môžu duchovne načerpať deti aj ich rodičia. Mali sme možnosť spoznať a zažiť to aj počas tohto školského roka. Sestry uršulínky spolu s vedením školy, pani učiteľkami a  saleziánmi pre nás pripravili bohatý duchovný program s úmyslom, aby sme sa všetci dobre pripravili na prvé sväté prijímanie našich detí.

            Zaujímavé a obohacujúce prednášky pre rodičov, spoločné sväté omše s kázňami zameranými na upevnenie viery detí aj dospelých, načerpanie ďalších vedomostí na hodinách náboženstva, spoločná modlitba deviatnika a taktiež mnohé osobné svedectvá vo viere sú pre nás veľkým povzbudením ako nezostať na mieste, ale kráčať za Ježišom spolu s našimi deťmi.

            Vyvrcholením našej celoročnej prípravy bola krásna slávnosť prvého svätého prijímania, počas ktorej prijali 3 chlapci sviatosť krstu a 27 našich detí prvýkrát Pána Ježiša v Eucharistii. V tento deň slnko svietilo nielen vonku, ale aj v každom srdci z prítomných v kostole u Jezuitov.

            Veľká VĎAKA patrí všetkým, ktorí do celej prípravy aj realizácie vložili seba a boli ochotní prekonávať rôzne ťažkosti a námahy počas roka a taktiež Bohu za požehnanie, ktoré cez našu školu denne dostávame.:)

            Vďační rodičia z 3.B

        • Deň detí v ZŠ s MŠ sv. Uršule
          • Deň detí v ZŠ s MŠ sv. Uršule

          • Deň detí žiaci oslávili rôznymi spôsobmi. Pani učiteľky si pripravili pre svojich žiakov program, ktorým ich chceli potešiť.  

            Prváci sa vybrali do Medickej záhrady. Druháci, štvrtáci a piataci sa vybrali do Sadu Janka Kráľa. Na oboch miestach sa žiaci zahrali tradičné alebo menej tradičné hry. Ôsmaci navštívili železnú studničku a deviataci boli v Skalici.

            Všetci žiaci prežili deň plní veselých zážitkov.

            FOTOGALÉRIA

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • V dňoch 7.-11.mája 2018 sa žiaci 2.A,3.A a 4.B so svojimi triednymi pani učiteľkami zúčastnili školy v prírode v chate Homôlka.

            Pani učiteľky spolu s pani vychovávateľkami pripravili pre žiakov bohatý program. Ako zoznámenie s prostredím išli hneď na úvod žiaci na blízky lyžiarsky svah, z ktorého je veľmi pekný výhľad. Ďalšou aktivitou bola návšteva sklára, ktorý žiakom ukázal ako vyrába rôzne figúrky a ozdoby zo skla. Neskôr bol súčasťou programu výlet do Bojnickej ZOO. Okrem týchto akcií bola každé ráno rozcvička a počas dňa mali žiaci možnosť hrať sa na ihrisku, ktoré bolo pri chate.

            Žiaci aj pani učiteľky s pani vychovávateľkami sa vrátili zo školy v prírode plní zážitkov a radosti.