• Organizácia vyučovania 30.júna 2017
          • Organizácia vyučovania 30.júna 2017

          • Dňa 30.júna 2017 bude slávnostné odovzdávanie vysvedčení.

            Organizácia dňa bude nasledovná:

            8:00 h.     stretnutie žiakov v triedach, vyhodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov p.  riaditeľkou cez školský rozhlas

                            9:00 h.     slávnostné odovzdávanie vysvedčení triednymi učiteľmi

            9:30 h.     odchod žiakov domov, resp. do ŠKD

            11:00 h.   obed v školskej jedálni podľa záujmu (prosíme Vás, aby ste v prípade, že Vaše dieťa nepôjde na obed ho odhlásili)

                            16:00 h.   odchod detí z ŠKD

             

            Všetkým žiakom a rodičom prajeme požehnané a veselé prázdniny!

        • Na bicykloch do Hainburgu - výlet 7.A
          • Na bicykloch do Hainburgu - výlet 7.A

          • Hovorí sa, že risk je zisk a nám takýto risk v počasí vyšiel, ale určite to nebolo len našou zásluhou, keďže sme aj tento náš cyklovýlet zverili pod ochranu našej nebeskej mamky. Ako určite viete, tak v piatok 23.6.17 doobedu pršalo, ale my sme sa tomu vyhli, lebo sme v diaľke uvideli rýchlo sa približujúce búrkové mračná a povedali sme si, že počkáme. Tak sme čakali, kým okolo nás všetko prehrmelo a vybrali sme sa na cestu. Po daždi bolo príjemne chladno, ale netrvalo to dlho a opäť nás slnečné lúče našli a sprevádzali až do Hainburgu, kde sme si v parku pri Dunaji pochutnali na piknikovom obede, osviežili sa v Dunaji a schladili v tieni stromov. Cesta naspäť nám trvala kratšie, lebo sme išli viac dolu kopcom, alebo nás to len ťahalo k Bratislave, lebo všade dobre doma najlepšie...

        • Prednáška o vzťahoch pre ôsmakov
          • Prednáška o vzťahoch pre ôsmakov

          •             Dňa 20.6.2017 sa uskutočnila prednáška na tému láska a vzťahy. Prednášala nám pani Petra Herettová, psychologička z poradne Alexis. Prednáška bola veľmi zaujímavá a poučná, hlavne pre mladých ľudí, ktorí sú na ceste hľadania a budovania vzťahov a pripravujú sa na svoj budúci život v manželstve.

                        Žiaci sa dozvedeli ako budovať vzťahy, na čom stavať,  ako rozlišovať lásku a zaľúbenie, ako to  funguje v ľudskom mozgu a prečo nie je dobré rozhodovať sa o niektorých veciach v stave zaľúbenia.

                        Diskutovali sme aj o vhodnosti obliekania, čo je vhodné pre dievčatá obliecť si a čo už vhodné nie je.

                        Prednáška bola veľmi poučná a žiakov veľmi zaujala a dúfame, že v budúcom školskom roku sa s pani Herettovou opäť stretneme a budeme si môcť vypočuť aj ďalšie poučné veci o láske a vzťahoch.

        • Beseda o zasvätenom živote
          • Beseda o zasvätenom živote

          •             Dňa 15. 6. sa pre žiakov 8. a 9. ročníka uskutočnila beseda o zasvätenom živote. O svojom povolaní nám prišli porozprávať sestra Ulrika a seminarista – študent teologickej fakulty Juraj Ochaba. Porozprávali nám, ako žijú svoje povolanie, čo je pre nich iné a čo je v ich povolaní dôležité. Dôležitý je vzťah k Bohu a to nielen pre kňaza, sestričku, ale aj pre každého jedného z nás, ktorí sme sa rozhodli žiť kresťanský život.

        • Exkurzia na Strednej priemyselnej škole strojníckej
          • Exkurzia na Strednej priemyselnej škole strojníckej

          • V pondelok 12.6. sme sa zúčastnili exkurzie na Strednej priemyselnej škole strojníckej. Veľmi sa nám tam páčilo. Najviac sa nám páčilo, keď sme pracovali na počítačoch, vytvárali sme rôzne geometrické útvary. Potom nás učili, ako sa zapája žiarovka, vysvetlili nám, čo je logické ÁNO a logické NIE. V 3. triede bol ďalší profesor, ktorý nám rozprával o elektrotechnike, aj tlaku. Ďalšou aktivitou bolo podľa návodu pozapájať také hadičky, boli sme pritom rozdelení na štyri skupinky.  Profesori boli veľmi milí a s radosťou nám všetko povysvetľovali.

            Lucka a Martinka

        • Moja trieda, moja partia
          • Moja trieda, moja partia

          • V dňoch 29. až 31. mája 2017 sa trieda 7.A zúčastnila orientačných dní s názvom témy Moja trieda, moja partia u Saleziánov na Mamateyovej ulici. Počas týchto troch dní, ktoré dali zabrať kondične, mysľou, ale aj slnkom sme sa učili spolupráci pri rôznych aktivitách, navzájom komunikovať, riešiť konflikty, ale aj reflektovať naše reakcie. Veríme, že naša  spolupráca zažitá počas týchto troch dní nás bude sprevádzať v našej triede aj naďalej.

        • Uvoľnime priestor novým veciam
          • Uvoľnime priestor novým veciam

          • Dňa 9.6.2017 sa aj naša škola zapojila do celoslovenskej dobrovoľníckej aktivity „Dnes mám rande s naším mestom“. Koordinátormi projektu bola pani riaditeľka a pán školník, s ktorými spolupracovalo 5 dobrovoľníkov z Tatra banky z Petržalky. Prišli usmiati a nadšení pomôcť, a to ešte netušili čo ich čaká. Pani učiteľky pred triedy a kabinety pripravili nepotrebné veci a nábytok, ktorý už doslúžil. Počas dňa sa nazbieral plný kontajner s objemom 10 m3. Zároveň ďakujeme mamičkám našich žiakov, ktoré pre dobrovoľníkov napiekli koláče.

                             

                                              

        • Finále programátorskej súťaže BALTIE 2017
          • Finále programátorskej súťaže BALTIE 2017

          • Dňa 10.júna 2017 sa uskutočnilo finálové kolo programátorskej súťaže BALTIE 2017.

            Zúčastnili sa ho traja žiaci (Timotej Bajtay zo 4.B, Tatiana Vorobjovová a Ondrej Dyttert z 5.A), ktorí sa vzdali svojho voľného sobotného času a išli si zmerať svoje sily nielen so žiakmi z celého Slovenska, ale aj dvoch ďalších krajín – Českej republiky a Poľska. Úlohy boli náročné a našim súťažiacim sa podarilo získať takéto umiestnenie v rámci Slovenska:

            27.miesto: Tatiana Vorobjovová

            56.miesto: Ondrej Dyttert

            57.miesto: Timotej Bajtay

            Gratulujeme všetkým súťažiacim!

              

        • Žonglér na ZŠ
          • Žonglér na ZŠ

          • Dňa 29.mája 2017 zavítal k nám do školy žonglér. Svojím vystúpením prišiel potešiť žiakov I.stupňa aj s pani učiteľkami.

            Pre žiakov si pripravil vystúpenie, do ktorého sa mohli zapojiť všetci žiaci. Začal jednoduchými kúskami, ktoré najprv ukázal on sám a neskôr dal túto možnosť niektorým zo žiakov. Vystúpenie bolo dynamické. Striedali sa rôzne kúsky od klasického žonglovania po menej tradičné hádzanie loptičiek či iných vecí. Niektoré kúsky si žiaci skúšali bez názornej ukážky a práve ich úlohou bolo prísť na to, ako sa to dá spraviť. Neskôr sa dozvedeli postup, ale nie vždy dokázali napodobniť to, čo im bolo ukázané. Jedno číslo si mohli vyskúšať aj pani učiteľky.

            Žiakom sa vystúpenie veľmi páčilo a už sa tešia na ďalšie. Ich radosť si môžete pozrieť aj týchto fotografiách.

        • Školský výlet 9.A
          • Školský výlet 9.A

          • V piatok 9.6. si deviataci urobili  svoj posledný školský výlet. Vybrali sa do Rakúska k Neziderskému jazeru.  Vlakom z Petržalky sa dostali do mestečka Neusiedl am See. Nasledovala asi hodinová cesta pešo od stanice k jazeru. Pri jazere sa najprv vykonala obhliadka terénu. Potom už nič nestálo v ceste vrhnúť sa do letných radovánok. S najväčším úspechom sa stretla požičovňa lodiek. Pre ňu boli naši deviataci dnes najvýnosnejšími zákazníkmi. Na jazere boli totiž silné vlny, ktoré väčšinu obyčajných ľudí od loďkovania odradili. Naši deviataci sa odradiť nedali a dobre urobili. Z loďky sa dalo krásne skákať do rozbúrených vĺn jazera. Takže zároveň prebehlo aj kúpanie. Opaľovaniu sa nikto nevenoval, ale nakoniec sa aj tak všetci opálili. Niektorí až príliš. Za päťdesiat minút bolo treba stihnúť dôjsť na stanicu, čo sa aj podarilo. Potom už len cesta domov a výlet bol úspešne ukončený.